Wraz z kwietniem rozpoczynamy sezon na świeże warzywa a wśród nich są szparagi i rabarbar! To wokół nich nasz Szef menu a la carte skomponował nową, sezonową wkładkę do menu.
Szparagi były uprawiane i kosztowane już przez starożytnych Rzymian, którzy przygotowywali je na ciepło z roztopionym masłem, solą, pieprzem i kroplą cytronu. Nasza wersja szparagów nieco różni się od pierwowzoru, jednak na pewno zachwyci wszystkich smakoszów unikalnych połączeń. Na przystawkę proponujemy Wam Szparagi z karmelizowanym chorizo, które nada delikatnym szparagom lekkiej ostrości, podane z żółtkiem i puree z groszku. Jako dania główne polecamy Comber z daniela podany ze szparagami owiniętymi w nori, które nadadzą międzynarodowy zwrot temu regionalnemu mięsu, oraz Risotto ze szparagami o serowym, delikatnym smaku. Posiłek nie może obyć się bez nietuzinkowego deseru, którym jest Tarta rabarbarowa podana z lodami waniliowymi.
Widzimy się w Restauracji Masztalerz w kwietniu!
SPRAWDŹCIE MENU
Stolik zarezerwujecie pod numerem tel.: 83 379 08 55 i adresem e-mail: restauracja@zamekjanowpodlaski.pl
Godziny otwarcia:
Poniedziałek-Czwartek: 13:00-21:00 | Piątek-Sobota: 13:00-23:00 | Niedziela: 13:00-21:00
Sociale naszej Restauracji: